torsdag 12 augusti 2010

Gran Canaria Dag 10

På den tionde dagen, tisdag, hade vi planerat en biltur. Syrran mådde dåligt och stannade 'hemma'. Det var en väldigt varm dag. Runt 30 grader i skuggan, i en bil utan AC. Vi åkte först till Playa del Ingles för att därifrån åka mot Fataga, på vägen dit gjorde vi några stopp, som man ser på bilden ovan vid en 'park' med fornlämningar, alltså ruiner där ursprungsbefolkningen bodde. Vi gick dock inte in, utan vi var bara nyfikna på ödlorna som det ryktades om.
Hittar du ödlan?? :)
Därifrån åkte vi vidare till en stor utsiktsplattform varifrån man kunde se inåt ön, mot bergen, och åt andra hållet, havet där Sahara-stranden syntes tydligt.
Nä jag hade tagit ca 200 bilder åkte vi vidare bara för att stanna till snart igen, vi åkte nämligen förbi det stället varifrån man kan bege sig ut på Kamel-safari, de flesta kamelerna var borta på utflykt men några få syntes i alla fall till, och räckte inte de så fanns det alltid falska-kameler att pussa :)

Sedan kom vi äntligen fram till Fataga, när jag klev ur bilen kändes det som om jag gick in i en vägg. Det var otroligt hett. Fataga är en sömnig liten by vars charm jag hade svårt att förstå, medans en annan familjemedlem med detsamma ville flytta dtg, ville jag bara därifrån. Det var varmt, mycket turister och ingenting annat. Visst, naturen är vacker, men det räcker inte, och när jag såg de hungriga, skelett-liknande katterna blödde mitt hjärta..

När vi fick nog av hettan satte vi oss i bilen igen för att åka till Roque Nublo, den berömda stora stenen uppe på 2000m höjd. Vi kom aldrig dit. Så enkelt det än såg ut på kartan så måste vi ha tagit fel gata någonstans. Vi kom till en annan Roque istället. Det gjorde ingenting. Vi hade ändå inte tänkt att vandra upp till Roque Nublo i denna hetta, och där vi var istället kunde man ändå se den, dessutom så fanns det en massa getter där och en annan Roque. Kan det bli bättre?
Därfrån åkte vi genom Tejeda upp till Cruz de Tejeda där vi åt våran medhavda matsäck, jag roade mig med att ta ännu fler kort (man kunde se hela vägen till Teneriffa) samt jagade iväg en söt (?) liten tupp..tihi


När vi var mätta åkte vi vidare för att långsamt men säkert ta oss hemåt igen. På vägen stannade vi till flera gånger, främst för att ta kort men även utav andra orsaker. När vi var på väg nedåt från hög höjd, på smal gata med många kurvor sade pappa plötsligt:' bromsarna fungerar inte längre!'. Tur att det fanns plats att stanna till just där. Vi klev ur bilen och det luktade riktigt illa. Bromsarna hade blivit för heta. Vi fick vänta i typ en kvart för att låta de svalna lite, tills vi vågade att åka vidare.



Fortsättningen av resan gick bra, till slut hamnade vi i Ingenio där vi nästan lite förtvivlade letade efter en affär som inte hade siesta för att köpa någonting att dricka. Vi lyckades till slut och satte oss med varsin Schweppes i en trevlig liten park och vilade lite. När vi sedan åkte hemåt såg vi på en skylt att det var 35 grader varmt, och det var en hel del svalare i luften än det var i uppe i Fataga eller Tejeda!
Dagen avslutades med en trevlig middag (även syrran var med då) på restaurangen i vårt lägenhets/bungalow-komplex där det serverades österrikiska specialiteter.

Inga kommentarer: