torsdag 12 augusti 2010

Gran Canaria Dag 6

Den sjätte dagen, en fredag, blev en lat sådan. Så lat in fact att det är den enda dagen jag inte tog ett enda kort, där kameran inte fick komma ur kassaskåpet.
Bada i havet och i poolen, sola, relaxa, läsa, njuta, mysig middag - underbar dag.

Några observationer:
  • Spanjorer (eller ja, främst kanarer eller vad de nu heter) tycker inte om att ha mycket på sig när de är på stranden eller sitter vid poolen. Män har minimala badbyxor på sig, ibland är det så lite tyg att de knappt syns!! Och inte är de så vältränade heller, nej du, stor mage har de flesta och hår på ryggen är ingen sällsynthet.
  • Samma är det med kvinnorna. Inte en enda som jag har sett hade på sig en bikiniöverdel, topless allihopa! Dessutom så har de en förkärlek att köpa bikiniunderdelen något större så att de kan rulla upp den, vika upp den så att man visar så mycket hud som möjligt om man nu inte köper en string-bikini vill säga. Så går de runt hela dagen. Från pool till lägenhet, till stranden, till lunch och till fika. De skäms inte. Inte ett dugg. Och inte är de smala heller, nej du, finns väldigt väldigt få smala kvinnor där. Helt underbart! Underbar stämning där!
  • Alla röker. Japp, både kvinnor och män, överallt och hela tiden. Kan bli lite jobbigt ibland när man ligger vid poolen, det är hett och så får man röklukten i näsan också.
  • Tyskar går verkligen upp tidigt och lägger handdukarna på solstolarna, sedan går de och äter frukost. Fy skäms!
  • Till skillnad från spanska barn, som inte inskränks med många regler (iaf inte de jag har sett) så är tyska barn det desto mer. En halvtimme i poolen max, sedan leka en timme, sedan får man be snällt att få bada lite till. Stackars barnen.

Inga kommentarer: