fredag 6 augusti 2010

Gran Canaria Dag 3

Och så var det dags igen för årets tråkigaste följetong.
Gran Canaria Dag 3 - Tisdag.

Tredje dagen på semestern började vi redan få små rutiner, rutiner som höll i sig under resten av semestern.
  • Försöka gå upp tidigt (runt 8.30) - packa ihop strandväskan, njuta av utsikten över havet på balkongen.
  • Ta en snabb frukost bestående av ett glas juice, sätta igång tv:n kolla nyheter, byta till musikkanalen VIVA för lite bakgrundsmusik.
  • Göra sig strandfärdig (dvs: ta på sig bikinin, spreja UV-skydd i håret, på med sarong och linne, flip-flops, alltid glömma solskyddet --färdig)
  • Skriva post-it, klistra fast på dörren så att resterande familjemedlemmar visste var man var.
  • Promenera till stranden, se upp och glädjas över alla små och större ödlor man såg och försöka undvika den herrelösa hunden som typ alltid uppehöll sig på samma ställe.
  • Bada, sola, läsa, hoppa vågor (det var oftast väldigt höga vågor, ibland blev man nästan lite skrämd), se upp för kontaktlinserna, stå ut med det svidande saltet i ögonen, njuta av tystheten och ensamheten (så där tidigt fanns det bara väldigt lite folk på stranden).
  • Vid lunchdags -> gå till affären - köpa lunch - gå tillbaka till lägenheten - äta lunch (oftast bestående av yoghurt och frukt, ost och salami).
  • Slöa vid poolen i skuggan resten av dagen med en bra bok i handen :)
På tisdagskvällen åkte hela familjen till Maspalomas där någon tyckte att det är väldigt roligt att ta kort när jag rättar till skorna.
Vi roade oss genom att prova en massa solhattar, mössor och keps i köpcentret och ta kort på varandra (lägger inte ut de här för att undvika att resten av familjen blir sur på mig då..haha), ignorera alla säljare som vill snacka med en och sälja allt skräp de har i butiken.
Vi hittade praktiska stolar i ett café, de kan nämligen även användas som toalett

Dessutom så promenerade vi längs havet, sprayade en massa parfym på varandra i de olika parfymaffärerna (ett sant nöje I tell you :P ), åt en storstor glass och köpte varsin flaska rosa bubbel (för 2.33 Euro) som det dracks mysigt på varsin balkong tillbaka i lägenheterna igen.

Maspalomas

Inga kommentarer: